MINI OMINI BISCOTTINO // GINGERBREAD

foto 1 (2)

Purtroppo non ho fatto in tempo a pubblicare prima questa ricetta e mi è dispiaciuto molto. Ho dovuto fare un esercito di Omini Biscottino da regalare a tutti gli amici prima di Natale .. ma eccomi qui ora con la speranza che abbiate ancora voglia di cucinare qualche dolcetto dopo le grandi mangiate di questi giorni!

Ingredienti per 130/150 mini Omini Biscottino

125 gr burro ammorbidito

80 gr zucchero di canna

1 uovo

250 gr farina 00 + farina per stendere la pasta frolla

2 cucchiaini di cannella

1 pizzico di noce moscata

1 pizzico di chiodi di garofano macinati

1 pizzico di zenzero

1/2 cucchiaino bicarbonato

un pizzico di sale

Ricetta

Accendere il forno a 170°. Mischiare il burro ammorbidito con lo zucchero di canna, incorporare l’uovo e il pizzico di sale. Setacciare la farina con la cannella, chiodi di garofano macinati, all’interno del composto e impastare. Incartare il panetto nella pellicola e lasciar riposare in frigo per almeno un’ora. Aiutandovi con il mattarello e la farina, stendere la pasta e ritagliare con il cutter tanti omini biscottino! Prima di inforarli li ho decorati con un piccolo cuoricino di zucchero (di quelli che si trovano al supermercato) oppure con una pallina di zucchero avorio). Inforare e cucinare per 8-10 minuti (a seconda del vostro forno).

Unfortunately I haven’t had time to post this recipe before Christmas, so sorry. I had to make an army of little Gingerbread to give away to all my friends before Christmas .. but now I’m here with the hope that you still want to cook some sweets after the big eat of these days!

 

Ingredients for 130/150 mini Gingerbread

125g butter, softened

80 grams brown sugar

1 egg

250 gr flour 00 + flour to roll out the pastry

2 teaspoons of cinnamon

1 pinch of nutmeg

1 pinch of ground cloves

1 pinch of ginger

1/2 teaspoon baking soda

a pinch of salt

 

Recipe

Preheat oven to 170 degrees. Mix the softened butter with the brown sugar , stir in the egg and the pinch of salt. Sift the flour with the cinnamon, nutmeg, ginger, ground cloves and baking soda into the mixture and knead. Wrap the dough in plastic wrap and let stand in refrigerator for at least an hour. With the help of a rolling pin and flour , roll out the dough and cut with cookie cutter so many little gingerbread! Before bake, I decorated them with a little heart of sugar ( I found them in the supermarket ) or with a scoop of sugar ivory) . Bake for 8-10 minutes ( depending on your oven) .

foto 2 (2)

foto 3 (2)

foto 4 (1)

GINGER6

cropped-mcc-logo_righe-png1.png

Advertisements

2 thoughts on “MINI OMINI BISCOTTINO // GINGERBREAD

  1. Pingback: MINI CUPCAKE CIOCCOLATO E CANNELLA // Chocolate and Cinnamon mini cupcakes | Miss Cocò Cupcake

  2. Pingback: MINI CUPCAKE CIOCCOLATO E CANNELLA // Chocolate and Cinnamon mini cupcakes |

Cupcake comment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s